menut / menus

Ja eiku valmiiseen pöytään.

 

menu pikkuVELI

alkuun / starter

Paahdettua maa-artisokkakeittoa, osterivinokasta ja sipulia
Roasted Jerusalem artichoke soup, oyster mushroom and onion

päälle / main course

Teriyaki glaseerattua lohta, ruohosipulipolentaa, lime-vuolukermaa ja kukkakaalia
Teriyaki glazed salmon, chive polenta, lime sour cream and cauliflower

tai / or

Rapeaksi paneroitua maalaispossun niskaa, ruohosipulipolentaa, tummaa karamellikastiketta ja friteerattua kukkakaalia
Crispy overcooked pork neck, chive polenta, dark caramel sauce and deep-fried cauliflower

jälkeen / dessert

Kuusenkerkkä bavaroisea, mustikkasorbettia ja puolukka-valkosuklaata
Spruce shoot bavaroise, bilberry sorbet, lingonberry white chocolate and hazelnut crumble

44.50€

+

Viinipaketti / Wine package
Corvezzo Prosecco, Italia
Dürkheimer Feuerberg Riesling, Saksa (lohi/salmon)
Cabirol, Espanja (possu/pork)
Ainoa Havu, Suomi

25€

***

menu isoSISKO

Viiden ruokalajin yllätysmenu
Five-course surprise menu

75€

+

Viinipaketti / Wine package

45€

 

alkuun / starters

Kaikkea tätä ja enemmän

Salaatti ja kasvikset / Salad and vegetables

Vihersalaattia, fetajuustoa, paahdettua punajuurta, kurkkua ja hasselpähkinää
Salad made of feta cheese, roasted beetroot, cucumber and hazelnut
8.50€

Wines: Straight Sauvignon Blanc, Saksa 7.80€ 12cl / 43€ plo

***

Maa-artisokka / Jerusalem artichoke

Paahdettua maa-artisokkakeittoa, osterivinokasta ja sipulia
Roasted Jerusalem artichoke soup, oyster mushroom and onion
11.50€

Wines: Dürkheimer Feuerberg Riesling, Saksa 7.80€ 12cl / 54€ plo (100cl)
Kuhn Pinot Noir “Tradition” 2019, Saksa 10.80€ 12cl / 65€ plo
Corvezzo Prosecco, Italia 8.20€ 12cl / 42€ plo

***

Lohi / Salmon

Lohipastramia, porkkana confit ja chimichurria
Salmon pastrami, carrot confit and chimichurri
12.50€

Wines: Straight Sauvignon Blanc, Saksa 7.80€ 12cl / 43€ plo
Varidor Riesling Trocken, Saksa 9.60€ 12cl / 54€ plo

***

Ankka / Duck

Kevyesti savustettua ankanrintaa, haudutettua päärynää ja Gruyèrevaahtoa
Slightly smoked duck breast, braised pear and Gruyère foam
13.50€

Wines: Kuhn Pinot Noir “Tradition” 2019, Saksa 10.80€ 12cl / 65€ plo
Castro Candaz Mencia, Espanja 10.20€ 12cl / 59€ plo

 

päälle / main courses

Kokkaamme kaiken myös eri­kois­ruo­ka­va­lioi­hin soveltuvina versioina.

 

Kasvis / Vegetarian

Linssi-kasvispihvejä, sienipolentaa, porkkana confit ja chimichurria
Lentil patties, mushroom polenta, carrot confit and chimichurri
24€

Wines: Castro Candaz Mencia, Espanja 10.20€ 12cl / 59€ plo
Straight Sauvignon Blanc, Saksa 7.80€ 12cl / 43€ plo

***

Lohi / Salmon

Teriyaki glaseerattua lohta, ruohosipulipolentaa, lime-vuolukermaa ja kukkakaalia
Teriyaki glazed salmon, chive polenta, lime sour cream and cauliflower
28.50€

Wines: Dürkheimer Feuerberg Riesling, Saksa 7.80€ 12cl / 54€ plo (100cl)

***

Siika / Whitefish

Paistettua siikaa, paahdetulla valkosipulilla maustettua perunapyreetä, tillihollandaisea ja varsiparsakaalia
Fried whitefish, potato purée seasoned with roasted garlic, dill hollandaise and broccolini
32€

Wines: Varidor Riesling Trocken, Saksa 9.60€ 12cl / 54€ plo

***

Kana / Chicken

Grillattua Naapurin maalaiskanan supreme rintafileetä
Grilled domestic chicken supreme breast

valitse lisuke + kastike / choose side dish + sauce

pikkuVELIN lohkoperunat,  ruohosipulipolenta tai vihersalaatti
Country style potatoes, chive polenta or green salad

Pippurikastike, punaviinikastike tai chimichurri
Pepper cream sauce, red wine sauce or chimichurri
24€

Tuunaa annosta vuohenjuustolla ja/tai paholaisenhillolla 3.50€ lisähinnalla
Extra choice: Goat cheese or Devil’s jam for 3.50€

Wines: Cabirol, Espanja 7.80€ 12cl / 44€ plo
Kuhn Pinot Noir “Tradition” 2019, Saksa 10.80€ 12cl / 65€ plo

***

Possu / Pork

Rapeaksi paneroitua maalaispossun niskaa, ruohosipulipolentaa, tummaa karamellikastiketta ja friteerattua kukkakaalia
Crispy overcooked pork neck, chive polenta, dark caramel sauce and deep-fried cauliflower
24€

Wines: Cabirol, Espanja 7.80€ 12cl / 44€ plo
Castro Candaz Mencia, Espanja 10.20€ 12cl / 59€ plo

***

Karitsa / Lamb

Kotikummun tilan karitsaa, paahdetulla valkosipulilla maustettua perunapyreetä, punaviinikastiketta ja krossattua selleriä
Domestic Roast rack of lamb, potato purée seasoned with roasted garlic, red wine sauce and celery
30€

Wines: Castro Candaz Mencia, Espanja 10.20€ 12cl / 59€ plo
Ca’Leoni Valpolicella Ripasso 2020, Italia 8.40€ 12cl / 49€ plo

***

Härän ulkofilee / Beef sirloin

Pippuripihvi Viskaalin naudan ulkofileestä, pikkuVELIN lohkoperunoita ja pippurikermakastiketta
pikkuVELI’s beef sirloin pepper steak with pikkuVELI’s country style potatoes and pepper cream sauce
28.50€

Wines: Torbreck Woodcutter’s Shiraz 2020, Australia 10.80€ 12cl / 65€ plo
Ca’Leoni Valpolicella Ripasso 2020, Italia 8.40€ 12cl / 49€ plo

***

Härän sisäfilee / Beef tenderloin

pikkuVELIn pippuripihviä Tammisen rotukarjan sisäfileestä, pikkuVELIN lohkoperunoita ja pippurikermakastiketta
pikkuVELI’s beef tenderloin pepper steak with pikkuVELI’s country style potatoes and pepper cream sauce
36€

Wines: Ca’Leoni Valpolicella Ripasso 2020, Italia 8.40€ 12cl / 49€ plo
Torbreck Woodcutter’s Shiraz 2020, Australia 10.80€ 12cl / 65€ plo

 

jälkeen / desserts

Kerta kaikkiaan.

Suklaa / Chocolate

Lämmintä suklaakakkua, viskikinuskia, pikkuVELIN vaniljajäätelöä, hillottua vadelmaa ja hasselpähkinä crumblea
Warm chocolate cake, whiskey caramel sauce, pikkuVELI vanilla ice cream, hazelnut crumble and raspberry
12.50€

Wine: Dolç Mataró, Espanja 6.80€ 4cl

***

Bavaroise / Bavaroise

Kuusenkerkkä bavaroisea, mustikkasorbettia, puolukka-valkosuklaata ja hasselpähkinä crumblea
Spruce shoot bavaroise, bilberry sorbet, lingonberry white chocolate and hazelnut crumble
11.50€

Wine: Ainoa Havu (puolukka-kuusenkerkkäviini / lingonberry-spruce wine), Suomi 6€ 8cl

***

Jäätelö / Ice Cream

Omassa keittiössä käsin tehtyjä artesaanijäätelöitä ja sorbetteja
Selection of handcrafted artisan ice creams and sorbets

Päivän maku / Flavour of the day
4.50€ pallo / scoop